مجازی سازی سرور در شبکه های کامپیوتری
مجازی سازی سرور چیست ؟
به طور کلی مجازی سازی سرور روشی برای نصب و اجرای همزمان و مستقل چندین سیستم عامل در یک سرور سخت افزاری است. تعداد ماشین های مجازی قابل نصب روی یک سرور بستگی به منابع سرور اصلی یا همان سخت افزارمان دارد. مجازی سازی سخت افزارها مدتی است که توجه سازمان ها و شرکتها را به خود جلب کرده است برای برخی شرکتها یک تکنولوژی جدید و برای آن دسته از شرکتها که از آن استفاده می کنند ادامه مسیر بدون آن غیر ممکن است که ترجیح می دهند هرگز به ساختار قبلی باز نگردند. مجازی سازی سرور ها تکنولوژیی بود که بازدهی را در حوزه شبکه تغییر داد . تا با فراهم آوری مزایا و قابلیت های جدید که در دنیای فیزیکی غیر ممکن بود و همچنین کامل نمودن خودش روز به روز جایگاه خود را در دنیای شبکه محکم تر نماید.
مزایای مجازی سازی سرور در شبکه کامپیوتری :
مزیت ها و قابلیت های زیادی برای مجازی سازی سرور ها می توان در نظر گرفت.
ما دلایل ومزیت اصلی استفاده از این تکنولوژی را برای شما فراهم نموده ایم.
به صورت خلاصه میتوان شش دلیل برای استفاده از زیرساخت مجازیسازی ذکر کرد:
1-صرفه جویی سخت افزاری و استفاده بیشتر از منابع موجود :
در حالت کلی شما امکان استفاده از یک سرور یک سرویس را دارید که با تلفیق سرورها و سرویسها خطوط قرمز توسعه سرویسها و شبکههای کامپیوتری شکسته میشود و با توجه به امکان استفاده از یک سختافزار واحد برای اهداف گوناگون (سیستم عاملهای مختلف)، نیاز به تهیه سختافزارهای مختلف مرتفع میگردد.
2- افزایش بهرهوری :
همانطور که میدانید در یک سرور سخت افزاری به طور میانگین حتی از 50 درصد توان محاسباتی و سخت افزاری سرور استفاده نمی شود اما شما با مجازی سازی سرور ها و نصب چندین سیستم عامل می توانید از حد اکثر توان محاسباتی یک سرور سخت افزاری استفاده کنید .
3-کاهش هزینهها :
همانطور که می دانید نگهداری از چندین سرور سخت افزاری شامل هزینههای مالی و زمانی میباشد. حذف هزینه تهیه سخت افزار، کاهش هزینههای جانبی نگهداری سرورها را موجب شده و هزینههای مربوط به برق مصرفی و توان لازم برای تهویه فضای سرورها (کولینگ) نیز کاهش خواهد یافت و از طرف دیگر یکسانسازی فرآیند نگهداری سرورها، افزایش بهرهوری و کاهش زمان بازیابی از وضعیتهای پیش بینی نشده را موجب شده و صرفه جویی در زمان را به دنبال خواهد داشت.
در مجموع سرورهای کمتر، سخت افزار کمتری نیاز دارد. حتی اگر یک ساختار سنتی مجازی گردد، تعدادی سرور آزاد میشوند که میتوان در مکانهای دیگری از آنها استفاده نمود.
4-کاهش هزینههای مدیریتی و نگهداری بهتر سیستمها :
با مجازی سازی و یک جا کردن سرورها و کاهش سخت افزار در شبکه امکان تدوین فرآیند نگهداری یکسان برای تمامی سیستمها را فراهم میکند ، در واقع هرچه سخت افزار کمتر باشد مدیریت به مراتب راحت تر می شود.
5-افزایش ضریب پایداری و سهولت در پشتیبان گیری :
برخورد با وضعیتهای خطا و نیاز به بارگذاری مجدد سیستمها و انجام تنظیمات امری مرسوم و همیشگی در دنیای شبکه و سرورها میباشد، با توجه به قابلیتهای موجود در شیوه ماشینهای مجازی جهت انجام فرآیندهای پشتیبانگیری و همچنین بازیابی سیستمها، فرآیند بازنشانی سرورها میتواند در کوتاهترین زمان ممکن (کمتر از 1 دقیقه) انجام شود و سیستم آسیب دیده در حداقل زمان ممکن به چرخه ارایه خدمت باز گردد و در حقیقت بستر مجازیسازی، راهکارهای منحصر به فرد برای پایدار ماندن سرویسها در برابر مشکلات ناگهانی که برای سرورها پیشامد میکند، ارائه میدهد.
6-استقلال سیستم عاملها از سختافزار و افزایش قابلیت حمل :
با توجه به ایجاد یک لایه مجازی بر فراز سکوی سختافزاری در شیوه استفاده از ماشین مجازی، سیتم عامل ها در یک فضای کاملاً مجازی اجرا شده و به عبارتی کاملا مستقل از سکوی سخت افزاری خود میباشند. بنابراین در صورت ضرورت و ایجاد فضای مجازی مشابه بر روی هر سکوی سختافزاری دیگری، به راحتی امکان جابه جایی سیستمعامل از یک سیستم به سیستم دیگر وجود دارد و سرویسها به صورت زنده از سامانهای به سامانه یا مکانی دیگرمنتقل میشود.